Et andet tip til opbinding af halen på en hingst. Halen er som regel glat og vil gå op og dette kan undgås med en kabelstrip i halens farve. Bind knuden på indersiden og lås den med kabelstrippen. Det ses ikke med mindre man ved det. Et godt tip til blødgørelse af læder er at bruge mineralsk olie. Vi har testet det på en sadel som virkelig var knasende tør. Vi varmede olien op til ca. 40 grader. Smurte læderet med en svamp og pensel, til den er mættet for olie. Til sidst en tur med læderolie, og resultatet var rigtigt godt. Tak til Bent Simonsen (Sadelmager)  for det gode råd.
Få et nært forhold til din hest ved at gå rundt på marken og lad hesten mærke dit nærvær. Lad den komme og undersøge hvad dine intentioner er. Tal med den og gå omkring den. Væk den nysgerrige del ved at gå et par skridt væk og lad den komme til dig og ros den.

Brugen af pisk kan sagtens foregå med respekt. Lad hesten finde ud af at den er der ved at lade pisken ligge i nærheden af foderet. Når den er tryg ved nærværet så gå rundt foran den og lad den undersøge pisken i din hånd. Kør pisken op og ned af halsen, ryggen, ben og hove, og når den er vænnet til det, kan man også bevæge pisken over hovedet, panden og på ørene. Vi har brugt denne metode og respekten for pisken er der, men kan også tolerere at den er i nærheden. Væn også hesten til målebånd, paraplyer, råben osv. det er godt at hesten er forberedt på det værste.

En anden ting, som er godt at gøre, er at løfte ben tit på føl så den vænner sig til at blive rørt på benene. Brug hovrenseren som en lille hammer på hoven, det er effektivt når de skal beskæres. Beslagsmeden bliver så glade for at de kan løfte ben uden at de skal bære hele hestens vægt. Kom endelig med alverdens gode råd til hesten